Sommerjobb Oslo/ute i felt i hele landet – Sivilingeniør/ingeniør

Statnett eier og drifter det sentrale kraftsystemet og bidrar til å binde Norge sammen. Hver sommer tilbyr vi sommerjobber til studenter og unge. En sommerjobb hos oss gir en unik erfaring og innsikt i det norske kraftsystemet, og kan være en fin inngangsportal for videre karriere hos oss.

Vi ser etter studenter med ulik studiebakgrunn. Men like viktig som hva du er, er hvem du er. Vi ser etter utviklingsorienterte studenter med engasjement og motivasjon. Dessuten er det viktig for oss at du kan identifisere deg med våre verdier; fellesskap, respekt og langsiktighet.

Stillingen har organisatorisk tilhørighet i kraftledningsavdelingen, seksjon for elektromekanisk prosjektering i divisjon Teknologi og utvikling.

Beskrivelse av seksjonen:

​Elektromekanisk prosjektering av kraftledninger. Seksjonen arbeider med prosjektering og spesifikasjon av liner, isolatorer og lineoppheng, isolasjonskoordinering, jordingsstudier, vibrasjonsdempning av liner, EMF og støy beregninger.

Vi søker:

 • Deg som har gjennomført minimum 1 år av ditt ingeniør-/sivilingeniørstudie, med spesialiseringen innen elektro eller elkraft.

Arbeidsoppgaver:

 • Arbeidet vil  for det meste foregå ute i felt, over hele landet. Kandidaten skal gå til alle mastepunktene på nybygde ledninger, hvor man enten skal planlegge ny mastejording eller kontrollmåle utlagt mastejording. I tillegg skal det lages digital tegning av hvert enkelt mastepunkt. 

Oppmøte på hovedkontoret i Oslo ved oppstart og avslutning, ellers vil alt arbeid være ute i felt.

Egenskaper:

 • Du må være i god fysisk form, siden en stor del av arbeidstiden brukes  til å gå inn til mastepunkter på ledningene, som ofte ligger høyt til fjells eller i områder langt fra vei.
 • Du må vise initiativ og gode evner til problemløsning.
 • Du må trives med å samarbeide og å jobbe med ukjent lagkamerat i felt. 
 • Du må ha førerkort, klasse B.

Vi søker kandidater som kan jobbe ca 6 uker i perioden fra 06.06.2018 til 10.08.2018. Feltarbeidet utføres sammen med en annen student.

IKT-løsninger spiller en stadig større rolle i utviklingen av et mer effektivt og smartere kraftsystem, og vi etterspør derfor digital kompetanse i alle våre stillinger.

For mer informasjon om stillingen, ta kontakt med Kjell Åge Halsan mobil tlf.nr. 90847692.
For utfyllende informasjon om Statnett SF, se www.statnett.no.

Vi behandler kun søknader som registreres elektronisk med relevante vedlegg og vi foretar bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater.

Statnett forvalter kritisk infrastruktur og følger retningslinjer og lovpålagte sikkerhetskrav fra norske myndigheter i våre ansettelsesprosesser.

Hvorfor velge å jobbe i Statnett:         

 • Vi setter helse, miljø og sikkerhet foran alt
 • Vi forvalter landets kanskje viktigste infrastruktur
 • Vi gjennomfører store utbyggingsprosjekter for 35-45 milliarder de neste fem år
 • Vi tilbyr utviklende og interessante arbeidsoppgaver med jobbmuligheter over hele landet
 • Vi har gode karrieremuligheter og utvikler ledere internt
 • Vi er en organisasjon preget av verdiene langsiktighet, fellesskap og respekt

Vi har et bredt sosialt tilbud og gode ordninger for våre medarbeidere

Fylke:
Oslo
Jobbtype:
Engasjement
Heltid/Deltid:
Heltid
Arbeidstid:
Dag
Søknadsfrist:
04.03.2018
Tiltredelse:
06.06.2018
Arbeidssted:
Over hele landet
Kontaktpersoner:
Kjell Åge Halsan
tlf: +47 23903405
mob: +47 90847692